Duurzaam en milieuvriendelijk isoleren met cellulose

De laatste jaren is cellulose steeds populairder geworden als isolatiemateriaal. Bij Ecohuis gebruiken we dit duurzame materiaal al langer om de buitenschil van een woning te isoleren. Het milieuvriendelijke cellulose is immers een waardig ecologisch én economisch interessant alternatief voor traditionele isolatie. We leggen je hieronder uit waarom wij steevast voor cellulose kiezen.

Wat is cellulose?

Cellulose wordt gemaakt van gerecycleerd krantenpapier en bestaat dus uit papiersnippers. Aan dit organische materiaal worden enkele niet-schadelijke additieven zoals boorzout en hars toegevoegd zodat je vlokken krijgt. Dit doet nog het meeste aan een soort watten denken. Dankzij het minerale boorzout krijgt dit isolatiemateriaal zijn brand- en schimmelwerende eigenschappen, dat is uitermate belangrijk om een optimaal en gezond leefklimaat in je woning te behouden.

Hoe en waar gebruiken we cellulose?

Zowel de buitenwand als het dak isoleren we met cellulose. Voor het dak moet je rekenen op 22 cm cellulose en voor de houtskeletwand gebruiken we een dikke 18 centimer cellulose. De cellulosevlokken spuiten we direct in. Door onze gespecialiseerde kennis gaat het inblazen snel, op enkele dagen is heel je woning gebeurd. Deze methode zorgt ervoor dat de isolatie altijd goed verdeeld is en ook geschikt is voor ruimtes die onregelmatig van vorm zijn.

Waarom kiezen voor cellulose als isolatiemateriaal?

Aan cellulose kleven enkele onmiskenbare voordelen. Uiteraard beschikt deze stof over uitstekende thermische isolatiewaarden. Niet alleen houdt dit materiaal de warmte binnen in de winter maar het beschermt je woning ook tegen oververhitting in de zomer. Cellulose heeft naast een lage Lambda-waarde immers ook een hoge faseverschuiving. Dit betekent dat de warmte vele uren buiten gehouden wordt en je huis langer fris blijft in de zomer. Op akoestisch vlak werkt cellulose dan weer geluidsdempend. Geluiden van buitenaf zullen amper in je woning kunnen binnendringen. Een andere belangrijke eigenschap van cellulose is de enorme brandbestendigheid want dit materiaal voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen. Verder is het een ecologisch verantwoord isolatiemateriaal met een lange levensduur dat toch relatief goedkoop is. Een laatste pluspunt is de vochtregulerende werking: cellulose is per slot van rekening een dampopen isolatiemateriaal. Het gebruik van cellulose verhoogt het leefcomfort in je woning gevoelig.

Bij Ecohuis kiezen we voor cellulose omwille van de goede prijs-kwaliteitsverhouding, de betrouwbare thermische en akoestische isolatiewaarden en de duurzaamheid en veiligheid van het product. Heb je nog vragen over het gebruik van cellulose of over een ander aspect van houtskeletbouw? Aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend via info@ecohuis.be.Kom naar een van onze evenementen