Ecohuis vertakt verder met Brensj

Op vrijdag 18 september 2020 vierden we ons 20-jarig bestaan met de lancering van Brensj. Met deze mobiele eco-unit willen we een flexibele totaaloplossing bieden voor mantelzorg en thuis- of telewerken.

Innovatief voor zoveel mogelijk mensen

Met Brensj hebben we bij Ecohuis, net als met houtskeletbouw 20 jaar geleden, de ambitie om een innovatieve oplossing te bieden voor zoveel mogelijk mensen. “Bij verschillende generaties klinkt de vraag naar flexibel wonen en werken steeds luider”, weet medezaakvoerder Gert Mertens. “Dat is een trend die we al ettelijke jaren in de markt zien. De eerste ideeën voor een Brensj-unit dateren dan ook al van twee jaar geleden. Corona heeft ons allemaal opeens doen stilstaan bij de manier waarop we vandaag wonen en werken. En of we dat in de toekomst nog zo willen doen.”

Ecologisch en flexibel

Eén zaak was van bij het begin duidelijk: een Brensj moest energiezuinig zijn – conform het DNA van Ecohuis. “Een Brensj is ook maximaal circulair en verplaatsbaar”, licht innovatiemanager Leen Beke toe. “Maar wat een Brensj pas echt flexibel maakt, is dat je hem kan kopen of huren. En dat je een beroep kan doen op diensten die specifiek afgestemd zijn op jouw woon- of werksituatie.”

Mantelzorg en thuis- en telewerken

In een eerste fase biedt Brensj een oplossing voor:

  1. senioren en hun mantelzorgers: Wat dacht je van een Brensj in de tuin van je zoon of dochter? Of een (klein)kind in jouw woning laten wonen en jijzelf ‘brensjen’ in je eigen, vertrouwde tuin? Je hebt je eigen vrijheid maar bent toch verbonden met je familie. Ook steden en gemeenten kunnen een groep Brensjes op een groene plek samenbrengen tot een ‘samenleef’-omgeving.
  2. thuis- of telewerkers: Wil je als particulier of zelfstandige een kantoorunit in je tuin? Of wil je als werkgever kantoorunits ter beschikking stellen aan je werknemers dichtbij een fietsostrade? Het kan allemaal.

Neem een kijkje in een Brensj!

Benieuwd hoe zo’n Brensj aanvoelt?

  1. Kom een Brensj-kantoorunit bezichtigen bij de Ecohuis-vestiging in Herentals. Maak meteen een afspraak via info@brensj.be.
  2. Of laat je meteen inspireren op www.brensj.be.


Kom naar een van onze evenementen