Een koele woning? Dat doe je door te isoleren!

houten gezellige inrichting leefruimte

De hittegolf lijkt voorbij, en dat is voor velen onder ons goed nieuws! Naast de hitte buiten, klaagden veel mensen ook van te hoge temperaturen in huis. En als we de klimaatexperten mogen geloven, zullen deze hoge temperaturen alleen nog maar erger worden. Hoog tijd dus voor een gezonde en duurzame oplossing die ons een koele woning kan bezorgen: verstandig isoleren.

Bescherm je dak en muren

Het buitenhouden van de zon is de grootste tip die we kunnen geven tijdens deze dagen. We denken hierbij allemaal aan de ramen en bijgevolg het sluiten van de rolluiken, screens, gordijnen, enz. Nochtans maken de ramen slechts een deel uit van onze buitenschil en moeten we in een vroegere fase met aandacht kijken naar de rest van onze buitenschil zoals bijvoorbeeld de muren en het dak.

Het is namelijk zo dat de UV-stralen, afkomstig van de zon, ook door dak en muren dringen en op die manier de woning zullen opwarmen.

Isoleren? Kies het juiste materiaal

Isoleren is hierbij een belangrijk deel van de oplossing. We moeten bij isolatiemateriaal echter verder kijken dan enkel en alleen de puur isolerende waarden. Zo is ook de minder gekende faseverschuiving een bepalende factor tijdens de zomermaanden.
Een isolatiemateriaal met een hoge faseverschuiving zal de warmte langer buiten houden in de zomer. Dit staat los van de meer gekende lambda-waarde. Deze faseverschuiving wordt namelijk uitgedrukt in uren.

Om hieraan een oplossing te bieden, opteren wij ervoor om onze wanden en daken te isoleren met Cellulose. Deze isolatie is een natuurlijke warmte-isolatie van cellulose-vezels, gefabriceerd van zuiver, gescheiden krantenpapier. De vezels worden vermengd met minerale zouten, en bekomt op die manier uiterst duurzame eigenschappen.

Een koele woning

De isolatie zorgt er voor dat de warmte 2x (!!) langer buiten wordt gehouden, wat uw wooncomfort tijdens de warme zomerdagen aanzienlijk zal verhogen. Je merkt het al, het is dus niet enkel belangrijk om te isoleren tegen de koude, maar ook tegen de warmte.
Neem hierbij nog eens het voordeel van houtskelet, dat de eventuele warmte niet zal opslagen in de muren en je behoudt een optimaal comfort in de woning.

Deze manier van isoleren en tal van andere tips voor een hoger wooncomfort worden toegelicht op onze infoavonden. Schrijf je nu in op onze volgende infoavond.

Ontdek waar wij al isoleerden met cellulose en download GRATIS het ideeënboek

Kom naar een van onze evenementen