Energiekosten besparen

Ecohuis kantoor logo

Er zijn verschillende manieren om dankzij je Ecohuis energiekosten te besparen:

Op vlak van isolatie

Energiekosten worden bespaard door uitzonderlijke isolatie die tot lang na oplevering voor een blijvend economisch rendement zorgt. De energiekost in onze woningen bedraagt op zijn minst maar de helft van een “traditionele” woning.

Ecohuis kiest namelijk voor cellulose, een milieuvriendelijk, thermisch, akoestisch en brandwerend topproduct. Door onze specifieke bouwtechniek kunnen wij je woning optimaal isoleren en je toekomstige energierekeningen tot een minimum beperken.

3-Dubbele isolatie in de buitenmuur van maar liefst 26cm zorgt zowel voor een verhoogd isolatiepeil en het uitsluiten van koudebruggen. Daarnaast zijn ook alle binnenwanden volledig geïsoleerd zodat elke kamer apart verwarmd kan worden zonder warmteverlies. Zo krijg je ook meteen een goede akoestische isolatie.

In de plafonds wordt een rotswol flensdeken geplaatst van 16 cm dikte en boven het beschermd volume wordt het dak voorzien van 22cm cellulose-isolatie. Als vloerisolatie wordt er maar liefst 10 cm PUR geplaatst.

Een gemiddeld Ecohuis huis haalt een S-waarde (energie-efficiëntie van de gebouwschil) van 28, daarmee zitten we onder de wettelijke minimumnorm van 31.

 

Op vlak van zonnepanelen

 U kan ook gebruik maken van gratis zonne-energie om je energiekosten te doen dalen. Hiervoor gebruiken we een zonneboiler of een PV-installatie, die deze gratis energie omzet in warmte of elektriciteit. Het rendement van zonnepanelen wordt bepaald door de oriëntatie en hellingsgraad.


Op vlak van water

In tegenstelling tot leidingwater is regenwater gratis water wat men kan recupereren. De dakgoten en regenpijp vangen het regenwater op om te recupereren. Bij ecohuis maken we gebruik van een regenwaterrecuperatiesysteem om zo het regenwater te gebruiken voor bijvoorbeeld toilet, uitgietbak, buitenkraantjes en eventueel vaatwas en wasmachine. Door middel van een koolstoffilter en ontharder is het water kleur- en geurloos en dus perfect bruikbaar.Kom naar een van onze evenementen