Hoe lang duurt de bouw van een sleutel-op-de-deur woning?

Ecohuis kantoor logo

Een woning bouwen is iets om naar uit te kijken. Eens de bouwwerken aangevat zijn, wil men zo snel mogelijk het eindresultaat zien en verhuizen. De vraag “hoe langt duurt de bouw van een sleutel-op-de-deur woning” zal dan ook vroeg of laat vallen. Het antwoord? Dat zal je misschien verrassen…

Uw droomhuis in 12 weken

Wie dacht dat een sleutel-op-de-deur veel tijd in beslag neemt, kent Ecohuis nog niet. Dankzij onze strakke planning en gedetailleerde voorbereiding kunnen wij jouw droomhuis in +/- 12 weken verwezenlijken betreft een gemiddelde woning. Dat wil zeggen dat je na 3 maanden kan verhuizen!

Deze korte bouwtijd biedt heel wat voordelen. Zo wordt een dubbele kost (huur + afbetaling lening) vermeden. Bovendien moet je je geen zorgen maken over reserveringsvergoedingen voor niet opgenomen sommen die sommige banken aanrekenen.

Hoe we dat doen

Waarom onze sleutel-op-de-deur bouwtijd zo kort is? Omdat we eerst en vooral starten met een goede voorbereiding. Zoals het spreekwoord zegt; “goed begonnen is half gewonnen.” Zo zorgen we ervoor dat alle bouwfasen – van de funderingswerken tot en met de afwerking van de woning – worden uitgevoerd volgens een strakke planning zodoende we de bouwtijd/periode zo optimaal mogelijk kunnen benutten. Er wordt geen tijd verspild.

Daarnaast is er enorm veel tijdswinst omdat we een droge bouwmethode gebruiken voor onze sleutel-op-de-deur woningen. Er gaat dus geen tijd verloren aan het drogen van de bouw.

Houd rekening met…

Twaalf weken is een richtlijn voor de bouwtijd van onze sleutel-op-de-deur woningen. Er zijn namelijk een aantal zaken die voorafgaan en extra tijd in beslag kunnen nemen, zoals:

  • Het opstellen van het voorontwerp en de uiteindelijke bouwplannen (via de architect).
  • De tijd die nodig is voor het verkrijgen van een bouwvergunning (en eventuele andere vergunningen voor we met de werken mogen starten).
  • Het eventuele bouwverlof dat tijdens de werken gepland is.
  • Extreme weersomstandigheden die voor vertragingen kunnen zorgen.


Kom naar een van onze evenementen