Hoe lang is de levensduur van houtskeletbouw?

Hoe lang is de levensduur van houtskeletbouw?

21 september 2016 om 09:00

Op het vlak van houtskeletbouw zijn er nog heel wat vragen en misvatting – over de levensduur bijvoorbeeld. Sommige mensen denken dat een houten woning minder lang meegaat dan een traditioneel gebouwde. Dat is echter niet waar. Houtskeletbouw heeft dezelfde levensduur als traditionele woningen.

Hout in de geschiedenis

Hout wordt al honderden jaren als bouwmateriaal gebruikt. Een groot deel van deze gebouwen is nog in goede staat. Het beste voorbeeld is misschien wel de staafkerk van Borgund. Deze houten kerk werd rond 1150 gebouwd. Over de jaren heen zijn er nauwelijks aanpassingen aan gedaan, en toch is deze kerk nog steeds in gebruik. Ze doorstond probleemloos de Noorse regen en wind.  Nog een mooi voorbeeld is de Horyu-ji tempel in Japan. Met een leeftijd van ongeveer 1400 jaar is dit het oudste houten gebouw ter wereld. Dat bewijst nogmaals de lange levensduur van houtskeletbouw.

Zo zorgen wij voor een lange levensduur van uw houtskelet woning

Volgende zaken zorgen ervoor dat uw nieuwe houtskelet woning een lange levensduur heeft:

  • We maken geen compromissen op het vlak van bouwmaterialen. Enkel het beste is goed genoeg. Kwaliteit bepaalt immers in grote mate de levensduur.
  • De houtskelet structuur wordt geïmpregneerd met een beschermend product.
  • We doen er alles aan om de houtstructuur te beschermen tegen vocht.

Wij bouwen voor de toekomst

Houtskeletbouw met een lange levensduur, daar gaan we voor. Onze woningen gaan verschillende generaties mee. Dat is nog een reden waarom de investering in een houtskelet woning zo interessant is.

Klaar om te bouwen? Maak een afspraak met onze bouwadviseurs om uw plannen te bespreken. Dat kan via het nummer 014/ 47 03 03 of onze contactpagina.

Laatste nieuws

Opendeurdag 24 juni 2018

24 juni 2018

Opendeurdag 24 juni 2018

Ecohuis organiseert op zondag 24 juni 2018 een opendeurdag in één van onze realisaties. De woning is volledig afgewerkt, bewoond...

Op de hoogte blijven

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Contacteer ons:

contact

Oud strijderslaan 207
2200 Herentals
info@ecohuis.be
014/ 47 03 03

De kantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08u00 tot 17u00.

© 2014 - ecohuis