Is sleutel-op-de-deur duurder dan zelf aannemers zoeken?

Ecohuis kantoor logo

Bouwers die een sleutel-op-de-deur woning overwegen, hebben ongetwijfeld heel wat vragen. Over de keuzemogelijkheden, bouwtermijn en afwerkingsgraad bijvoorbeeld. Een groot deel van deze bouwers vraagt zich ook af of sleutel-op-de-deur duurder is dan zelf aannemers zoeken.

Het antwoord zal je misschien verbazen.

Sleutel-op-de-deur bouwen moet niet duurder zijn dan bouwen met aparte aannemers. In sommige gevallen is het zelfs goedkoper. Sleutel-op-de-deur bouwen biedt namelijk diverse budgettaire voordelen:

Voordeel door hoeveelheden

Soms zijn aparte aannemers duurder dan sleutel-op-de-deur bedrijven. Dat komt door hoeveelheidskortingen. Als SOD-firma hebben we een grote afname bij onze leveranciers, omdat we tientallen projecten per jaar realiseren. Zo kunnen we op bepaalde bouwmaterialen betere prijzen bedingen. Hier profiteer je van.

Voordeel door tijd

Wat sleutel-op-de-deur minder duur maakt, is de snelle uitvoeringstermijn. Dit betekent een voordeel voor mensen die ondertussen een woning of appartement huren. Zo is er geen dubbele afbetaling. De meeste banken vragen ook een reserveringsvergoeding voor het niet-opgenomen gedeelte van een lening, wat na enkele maanden serieus kan oplopen. Door onze snelle bouwtijd (12 weken) worden deze extra kosten vermeden.

Voordeel door expertise

Een groot deel van de Vlamingen bouwt slechts één keer in zijn/haar leven. Men is dan ook niet op de hoogte van alle bouwtechnische eisen en de link tussen verschillende bouwfasen. Daar bieden wij als sleutel-op-de-deur firma nog een voordeel: expertise.

Wij weten alles over jouw toekomstige woning: van de indeling tot de gebruikte materialen en de technieken. In combinatie met onze jarenlange ervaring kunnen wij je advies geven omtrent een bepaalde beslissing. Sommige ‘kleine’ beslissingen kunnen namelijk een grote invloed hebben op het budget. Een kleine aanpassing kan je in de toekomst al gauw honderden euro’s besparen. Deze kennis door het beheer van alle bouwfasen maakt sleutel-op-de-deur minder duur dan wanneer je met aparte aannemers werkt.Kom naar een van onze evenementen