Sleutel-op-de-deur prijzen: waar zit het verschil?

Ecohuis kantoor logo

Een vraag die we vaak horen is “hoeveel kost een sleutel op de deur woning”? Helaas is het niet mogelijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. Er zijn immers verschillende factoren die de kostprijs van een sleutel op de deur woning beïnvloeden.

Zelfde huis, andere afwerking

Een sleutel op de deur prijs kan alle kanten op. Zelfs twee woningen die even groot zijn kunnen een totaal ander prijskaartje hebben. De afwerking speelt hier een belangrijke rol.

Dat is nogal logisch. Denk bijvoorbeeld aan vloeren; er zijn tegels van 15 euro/m², maar evengoed van 60 euro/m². Hetzelfde geldt voor de keuken. Er zijn mooie keukens van 10.000 euro, maar er zijn ook modellen die het dubbele of driedubbele van deze prijs kosten.

Andere factoren

Een al dan niet luxueuze afwerking bepaalt dus in grote mate de prijs van een sleutel op de deur woning. Daarnaast mogen we de ruwbouw niet vergeten. Enkele factoren om mee rekening te houden:

  • De grootte: een villa in houtskelet kost meer dan een bescheiden woning.
  • De compactheid: een compacte woning vraagt minder materiaal en is dus goedkoper.
  • De materialen voor de ruwbouw: bakstenen, pannen, ramen … zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.
  • Architecturale mogelijkheden: speciale architecturale elementen, bijvoorbeeld extra grote overspanningen, kunnen de woning duurder maken.

Elk project is uniek

Bij Ecohuis is elk project uniek. Wij bouwen geen twee dezelfde woningen. Iedere bouwheer heeft namelijk zijn eigen wensen en noden. Daarom kunnen we geen vaste prijs op onze sleutel op de deur woningen kleven. Wil je toch de kostprijs van jouw droomwoning weten? Kom dan eens langs. We maken met alle plezier een gratis offerte.

Voor elk budget

Over sleutel op de deur prijzen gesproken: Ecohuis bouwt voor ieders budget. Budgetcontrole vinden wij enorm belangrijk. Daarom houden wij vanaf de eerste pentekening rekening met jouw persoonlijke bouwbudget. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan op het einde van de rit.

Maak een afspraak

Wil je weten hoeveel jouw sleutel op de deur woning zal kosten? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende offerte. Maak snel een afspraak via onze contactpagina.

 

Een korte samenvatting

 

🧐 Welke factoren bepalen mijn budget?

– De grootte.
– De compactheid: een compacte woning vraagt minder materiaal.
– De prijsklasse van materialen voor de ruwbouw
– Architecturale mogelijkheden: speciale architecturale elementen.

Lees meer.

🏷Heeft elk type huis hetzelfde prijskaartje?

Een sleutel op de deur prijs kan alle kanten op. Zelfs twee woningen die even groot zijn kunnen een totaal ander prijskaartje hebben. De afwerking speelt hier een belangrijke rol.

Dat is nogal logisch. Denk bijvoorbeeld aan vloeren; er zijn tegels van 15 euro/m², maar evengoed van 60 euro/m².
Lees meer.

💵 Zijn er mogelijkheden met een beperkt budget?

Ecohuis bouwt voor ieders budget. Budgetcontrole vinden wij enorm belangrijk. Daarom houden wij vanaf de eerste pentekening rekening met jouw persoonlijke bouwbudget.
Lees meer.Kom naar een van onze evenementen