Hoe lang is de levensduur van houtskeletbouw

Op het vlak van houtskeletbouw zijn er nog heel wat vragen en misvatting – over de levensduur bijvoorbeeld. Sommige mensen denken dat een houten woning minder lang meegaat dan een traditioneel gebouwde woning. Maar dat is niet waar. Houtskeletbouw heeft dezelfde levensduur als traditionele woningen.

 

Hout in de geschiedenis

Hout wordt al honderden jaren als bouwmateriaal gebruikt. Een groot deel van deze gebouwen is nog in goede staat. Het beste voorbeeld is misschien wel de staafkerk van Borgund. Deze houten kerk werd rond 1150 gebouwd. Over de jaren heen zijn er nauwelijks aanpassingen aan gedaan, en toch is deze kerk nog steeds in gebruik. Ze doorstond probleemloos de Noorse regen en wind.  Nog een mooi voorbeeld is de Horyu-ji tempel in Japan. Met een leeftijd van ongeveer 1400 jaar is dit het oudste houten gebouw ter wereld. Dat bewijst nogmaals de lange levensduur van houtskeletbouw.

 

Zo zorgen wij voor een lange levensduur van jouw houtskeletwoning

Volgende zaken zorgen ervoor dat jouw nieuwe houtskeletwoning een lange levensduur heeft:

  • We maken geen compromissen op het vlak van bouwmaterialen. Enkel het beste is goed genoeg. Kwaliteit bepaalt immers in grote mate de levensduur.
  • De houtskelet structuur wordt geïmpregneerd met een beschermend product.
  • We doen er alles aan om de houtstructuur te beschermen tegen vocht.

 

Wij bouwen voor de toekomst

Houtskeletbouw met een lange levensduur, daar gaan we voor. Onze woningen gaan verschillende generaties mee. Dat is nog een reden waarom de investering in een houtskeletwoning zo interessant is.

Klaar om te bouwen? Maak een afspraak met onze bouwadviseurs om jouw plannen te bespreken. Dat kan via het nummer 014/ 47 03 03 of onze contactpagina.Kom naar een van onze evenementen