geschiedenis

Een passiefhuis bouwen

Passief huis bouwen

De meeste mensen kiezen voor een passiefhuis omdat dit soort woningen verrassend weinig energie verbruiken. Om als een passief gebouw erkend te worden, moet een woning aan bepaalde eisen voldoen:

  • De totale energievraag voor verwarming en koeling moet kleiner zijn dan 15 kWh/m² geklimatiseerde vloeroppervlakte per jaar.
  • Bij een blowerdoortest met een drukverschil van 50 Pascal tussen de binnen- en de buitenomgeving mag het luchtverlies niet groter zijn dan 60 % van het volume van de woning.
  • De temperatuur mag in een passiefhuis niet meer dan 5 % van het jaar boven de 25°C stijgen (om oververhitting te vermijden).


Doordat dit toch een hele investering met zich meebrengt is passief bouwen volgens Ecohuis momenteel nog niet rendabel genoeg. Wat zeker niet wegneemt dat passief bouwen geen verstandige keuze is. Aangezien deze investering toch relatief duur is, heeft Ecohuis een ideaal alternatief, namelijk de BEN-woning.

Wat een BEN-woning juist inhoudt leest u in volgend artikel: www.ecohuis.be/ben-woning

Laatste nieuws

Opendeurdag 24 juni 2018

24 juni 2018

Opendeurdag 24 juni 2018

Ecohuis organiseert op zondag 24 juni 2018 een opendeurdag in één van onze realisaties. De woning is volledig afgewerkt, bewoond...

Op de hoogte blijven

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Contacteer ons:

contact

Oud strijderslaan 207
2200 Herentals
info@ecohuis.be
014/ 47 03 03

De kantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08u00 tot 17u00.

© 2014 - ecohuis