Oud-Strijderslaan 207
2200 Herentals

De voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt een hele waaier aan voordelen. Om je toe te laten een evenwichtige keuze te maken, zetten we alle troeven van houtskeletbouw even netjes op een rij.

Voordelen van houtskeletbouw: energiezuinige oplossing

Een van de grootste voordelen die mensen doen kiezen voor houtskeletbouw is de scherpe energieprestaties van een houtskeletwoning. Tussen de houten kepers is er meer dan voldoende ruimte om een dikke laag muurisolatie te voorzien. Elke ruimte in de woning is rondom geïsoleerd, en in combinatie met een uitstekende ventilatie zorgt dit voor een bijzonder energiezuinige woning.

Voordelen van houtskeletbouw: gezonder wonen

De grote aandacht voor energiezuinig bouwen zorgt voor nog een van de belangrijke voordelen van houtskeletbouw. De optimale vochtbalans dankzij de goede verhouding tussen isolatie en ventilatie garandeert een uitermate gunstig binnenklimaat. En daar varen niet alleen allergie- en astmalijders wel bij. Voor iedere bewoner van een houtskeletbouw levert die gezonde binnenlucht gezondheidswinst op.


Voordelen van houtskeletbouw: gezonder wonen De grote aandacht voor energiezuinig bouwen zorgt voor nog een van de belangrijke voordelen van houtskeletbouw. De optimale vochtbalans dankzij de goede verhouding tussen isolatie en ventilatie garandeert een uitermate gunstig binnenklimaat. En daar varen niet alleen allergie- en astmalijders wel bij. Voor iedere bewoner van een houtskeletbouw levert die gezonde binnenlucht gezondheidswinst op.Voordelen van houtskeletbouw: gezonder wonen

De grote aandacht voor energiezuinig bouwen zorgt voor nog een van de belangrijke voordelen van houtskeletbouw. De optimale vochtbalans dankzij de goede verhouding  tussen isolatie en ventilatie garandeert een uitermate gunstig binnenklimaat. En daar varen niet alleen allergie- en astmalijders wel bij. Voor iedere bewoner van een houtskeletbouw levert die gezonde binnenlucht gezondheidswinst op.

Voordelen van houtskeletbouw: droge bouwmethode

De specifieke bouwwijze van houtskeletwoningen zorgt ervoor dat cement en bezetting niet worden gebruikt en er dus geen drogingstijden moeten worden ingelast. En dat leidt tot een mooie tijdswinst op het totale bouwproces. Een niet te onderschatten voordeel van houtskeletbouw.

Voordelen van houtskeletbouw: geluiddicht bouwen

Een van de aangename voordelen van houtskeletbouw is dat de cellulose in de houten wanden ervoor zorgt dat er geen geluiden van buitenaf doordringen in je woning. Zo geniet je altijd van een heerlijk rustige binnenatmosfeer in je houtskeletwoning.


Een van de aangename voordelen van houtskeletbouw is dat de cellulose in de houten wanden ervoor zorgt dat er geen geluiden van buitenaf doordringen in je woning.

Ontdek alle voordelen van houtskeletbouw!

De opsomming van alle voordelen die houtskeletbouw biedt, doet je misschien wel zin krijgen om zelf voor een houtskeletwoning te gaan. Ecohuis geeft je graag die kans en staat je bij met een professionele en persoonlijke begeleiding.

 

Meer weten over de Ecohuis-aanpak? Neem dan snel contact met ons op!

Check onze
realisaties!

Benieuwd naar hoe een houtskeletbouwwoning van Ecohuis oogt? Of op zoek naar enkele geslaagde renovatieprojecten ter inspiratie? Deze realisaties brengen onze aanpak tot leven!

houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddichtBekijk alle realisaties
houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht

Sint-Gillis-Waas
Verberckmoes

houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht

De Haes - Verloo

houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht

Geel
Vanderheyden - Haeseldonckx

houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht

Brasschaat
Van den Bergh - Van Roy

houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht

Geel
Aengeveld - Verschueren

houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht
houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht

Nieuws

Tips & inspiratie

Vragen? Maak
een afspraak of
bezoek onze Inspiratieavonden!

Bij Ecohuis hechten we het allergrootste belang aan projectcommunicatie met onze klanten. Dit start al van bij het begin waar we je graag in persoon, of op één van onze inspiratieavonden willen ontvangen.

Zo kan je de Ecohuis-benadering zelf ervaren, als startpunt in de begeleiding naar jouw droomwoning. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddichtinschrijven
houtskeletwoning energie isolatie ventilatie geluiddicht