Waarom
houtskeletbouw?

Dat houtskeletbouw tal van voordelen biedt, is al lang geen geheim meer. Het is dus geen verrassing dat steeds meer Vlamingen deze bouwtechniek ontdekken. Bent u zelf op zoek naar iemand om uw houtskeletbouwdroom waar te maken? Dan bent u bij Ecohuis aan het juiste adres!

Omdat er vandaag de dag zo veel verschillende manieren zijn om een houtskelet te realiseren, is het van groot belang de juiste wandopbouw te kiezen!

Wij bij Ecohuis voorzien onze wand niet enkel en alleen dampopen maar onze houtskelet is ook overal voorzien van een leidingspouw, dit om een doorlopend dampscherm te creëren en een grotere luchtdichting te bekomen. Lees hier meer over.

Voordelen van het “Ecohuis houtskeletbouw systeem

Houtskeletbouw biedt tal van voordelen ten opzichte van andere bouwmethodes. Hieronder enkele belangrijke voordelen die houtskeletbouw te bieden heeft:

Korte bouwtermijn

Een gemiddelde woning in houtskeletbouw wordt bij Ecohuis opgetrokken in 14 tot 16 weken vanaf de fundering tot en met de plaatsing van de keuken.

Droge bouwmethode

Doordat we bij ecohuis geen gebruik maken van cement en bezetting voor onze wanden hebben we het voordeel dat de woning niet moet uitdrogen door het vocht en zullen er zich minder zettingen voordoen. Alsook staan onze woningen binnen de 2 weken onder dak. Hierdoor kunnen we alle leidingen, isolatie, plaatsing buitenschrijnwerk en Gyproc in een droge en comfortabele toestand verwerken.

Gezondere bouwmethode

De goede isolerende eigenschappen, het vochtregulerend vermogen en het ontbreken van koudestraling zorgt ervoor dat het gezonder wonen is in een houtskeletbouw.

Energiezuinige woningen

Ecohuis mag zich als BEN-voorloper BEN profileren. BEN staat voor ‘bijna energie neutraal’. Wat wil zeggen dat onze woningen reeds voldoen aan de energie-normen die pas in 2021 van toepassing zijn. Vanaf 2021 zal dit de standaard zijn voor alle nieuwbouwwoningen.

Dampopen wandopbouw

Ondanks het feit dat er fantastisch geïsoleerd wordt, kan er nog steeds koude lucht binnenkomen via kieren en openingen. Daarom is het uiterst belangrijk dat u een luchtdichte woning bouwt met een dampopen wand naar buiten toe.

Steeds meer Belgen ruilen de zware baksteen op de maag in voor een natuurproduct als hout. Maar Ecohuis geeft nog een bijkomende dimensie aan “houtskeletbouw”. Wij passen de bestaande kwaliteiten van dit fantastische bouwsysteem ten volle toe, maar voegen nog extra kwaliteitsaanpassingen bij zodat een Ecohuis-woning zich in alle opzichten onderscheidt van een doorsnee houtskeletwoning (die in de meeste bedrijven volledig geprefabriceerd zijn).

Onze ambassadeurs

Houtskeletbouw vooroordelen

Houtskeletbouw is niet veilig

De brandveiligheid van houtskeletbouw is niet slechter dan die van beton of staal. Hout beschermt zichzelf tijdens een brand onder invloed van een proces dat carbonisatie wordt genoemd. Carbonisatie vertraagt de verbranding, waardoor de dragende eigenschappen niet in gevaar komen. Je moet ook niet vrezen voor een hogere brandverzekering. De brandverzekering voor houtskeletbouw kan tegen dezelfde prijs als traditionele constructies.

Houten woningen hebben slechte akoestiek

Onze uitzonderlijke warmte-isolatie en het gebruik van cellulose met een hogere densiteit dan rotswol zorgt voor een betere akoestische isolatie dan in een doorsnee houtskeletwoning. Het binnendringen van buitengeluiden is quasi onbestaande. (zie onze referenties gebouwd langs drukke spoorwegen en autowegen)

Houtskeletbouw is duurder dan traditionele woningen

De energiekost in een Ecohuiswoning bedraagt op zijn minst maar de helft van een “traditionele” woning. Reken maar even uit wat dit op lange termijn betekent. Bovendien bespaart de korte bouwtijd van een Ecohuis-woning je de doorgaans dubbele huurkost.

Gepersonaliseerde ontwerpen

Ecohuis heeft nog nooit identiek dezelfde woningen gebouwd. Elk project is uniek. Op basis van jouw noden en wensen maken we een gepersonaliseerd ontwerp. Je kiest zelf de bouwstijl, grootte, indeling, afwerkingsgraad, enz.

Houtskeletbouw vs andere manieren van bouwen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Houtskeletbouw

Droog bouwsysteem: Geen watergebruik zoals traditionele bouw

Snelheid: 12 tot 14 weken woonklaar

Gebruik van ecologische materialen: gezondere woningen

I am text block.

Andere manieren van bouwen

I am text block.

I am text block.

I am text block.

I am text block.

Kom naar een van onze evenementen