Waarom kiezen voor houtskeletbouw

Dat houtskeletbouw tal van voordelen biedt, is al lang geen geheim meer. Het is dus geen verrassing dat steeds meer Vlamingen deze bouwtechniek ontdekken. Bent u zelf op zoek naar iemand om uw houtskeletbouwdroom waar te maken? Dan bent u bij Ecohuis aan het juiste adres!

Omdat er vandaag de dag zo veel verschillende manieren zijn om een houtskelet te realiseren, is het van groot belang de juiste wandopbouw te kiezen! Wij bij Ecohuis voorzien onze wand niet enkel en alleen dampopen maar onze houtskelet is ook overal voorzien van een leidingspouw, dit om een doorlopend dampscherm te creëren en een grotere luchtdichting te bekomen.

Ontdek onze wandopbouw

ecohuis houtskeletbouw houtskelet

Welke bouwstijl verkies jij?

Hou je van pastorie of modern? Of droom je eerder van een landelijke woning? Maak vandaag nog een afspraak om samen de talloze mogelijkheden te bespreken.

Maak een afspraak

Ontdek de vele voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw biedt tal van voordelen ten opzichte van andere bouwmethodes. Hieronder enkele belangrijke voordelen die houtskeletbouw te bieden heeft:

Spelend kind

Gezondere bouwmethode

De goede isolerende eigenschappen, het vochtregulerend vermogen en het ontbreken van koudestraling zorgt ervoor dat het gezonder wonen is in een Ecohuis houtskeletbouw.

Ecohuis houtskeletbouw

Korte bouwtermijn

Een gemiddelde woning in houtskeletbouw wordt bij Ecohuis opgetrokken in 20 tot 25 weken vanaf de fundering tot en met de plaatsing van de keuken.

Ecohuis houtskeletbouw Droge Bouwmethode

Droge bouwmethode

Doordat we bij ecohuis geen gebruik maken van cement en bezetting voor onze wanden hebben we het voordeel dat de woning niet moet uitdrogen door het vocht en zullen er zich minder zettingen voordoen. Alsook staan onze woningen binnen de 2 weken onder dak. Hierdoor kunnen we alle leidingen, isolatie, plaatsing buitenschrijnwerk en Gyproc in een droge en comfortabele toestand verwerken.

Plaatsen van zonnepanelen

Energiezuinige woningen

Ecohuis mag zich als BEN-voorloper BEN profileren. BEN staat voor ‘bijna energie neutraal’. Wat wil zeggen dat onze woningen reeds enkele jaren voldoen aan de energie-normen die dit jaar van toepassing zijn.

ecohuis houtskeletbouw wandopbouw

Dampopen wandopbouw

Ondanks het feit dat er fantastisch geïsoleerd wordt, kan er nog steeds koude lucht binnenkomen via kieren en openingen. Daarom is het uiterst belangrijk dat u een luchtdichte woning bouwt met een dampopen wand naar buiten toe.

Laat je niet vangen door deze vooroordelen

Gezin in zetel

Houtskeletbouw is niet veilig

De brandveiligheid van houtskeletbouw is niet slechter dan die van beton of staal. Hout beschermt zichzelf tijdens een brand onder invloed van een proces dat carbonisatie wordt genoemd. Carbonisatie vertraagt de verbranding, waardoor de dragende eigenschappen niet in gevaar komen. Je moet ook niet vrezen voor een hogere brandverzekering. De brandverzekering voor houtskeletbouw kan tegen dezelfde prijs als traditionele constructies.

Relaxen in zetel

Houten woningen hebben slechte akoestiek

Onze uitzonderlijke warmte-isolatie en het gebruik van cellulose met een hogere densiteit dan rotswol zorgt voor een betere akoestische isolatie dan in een doorsnee houtskeletwoning. Het binnendringen van buitengeluiden is quasi onbestaande.

Spaarvarken op rekenmachine

Houtskeletbouw is duurder dan traditionele woningen

De energiekost in een Ecohuiswoning bedraagt op zijn minst maar de helft van een “traditionele” woning. Reken maar even uit wat dit op lange termijn betekent. Bovendien bespaart de korte bouwtijd van een Ecohuis-woning je de doorgaans dubbele huurkost.

Open bebouwing Modern huis achtergevel

Gepersonaliseerde ontwerpen

Ecohuis heeft nog nooit identiek dezelfde woningen gebouwd. Elk project is uniek. Op basis van jouw noden en wensen maken we een gepersonaliseerd ontwerp. Je kiest zelf de bouwstijl, grootte, indeling, afwerkingsgraad, enz.

Kalender

Er zijn momenteel geen evenementen gepland.

Wilt u graag meer informatie?


Maak een afspraak

Een korte samenvatting

🏡 Is houtskelet energiezuinig?

Ecohuis mag zich als BEN-voorloper BEN profileren. BEN staat voor ‘bijna energie neutraal’. Wat wil zeggen dat onze woningen voldoen aan de energie-normen die in 2021 van toepassing zijn. Lees meer

🧑‍🚒 Is houtskeletbouw veilig?

De brandveiligheid van houtskeletbouw is niet slechter dan die van beton of staal. Hout beschermt zichzelf tijdens een brand onder invloed van een proces dat carbonisatie wordt genoemd. Lees meer

📢 Laat houtskeletbouw meer geluid door?

Onze uitzonderlijke warmte-isolatie en het gebruik van cellulose met een hogere densiteit dan rotswol zorgt voor een betere akoestische isolatie dan in een doorsnee houtskeletwoning. Lees meer

Kom naar een van onze evenementen