Oud-Strijderslaan 207
2200 Herentals

Daarom kiezen wij voor een lage-energiewoning

Wie plannen heeft om te bouwen of verbouwen, heeft vast de termen passiefwoning of lage-energiewoning al horen vallen. Energiezuinigheid en duurzaamheid zijn tegenwoordig belangrijke factoren. Maar wat zijn de verschillen tussen deze soorten woningen? En wat is de beste keuze? Bij Ecohuis kiezen we voluit voor lage-energiewoningen. We leggen je graag uit waarom.

 

Wat is een lage-energiewoning

Bij een lage-energiewoning dienen we vanuit een doordacht ontwerp rekening te houden met een aantal parameters. Een dampopen, maar
luchtdichte wandopbouw is de basis van elke woning. Verder dienen we de woningen optimaal te isoleren. Dit in combinatie met een uitgebalanceerd ventilatiesysteem zorgt voor een uitstekend en gezond leefklimaat. We maken ook optimaal gebruik van de zon zonder de woning te confronteren met oververhitting. Tot slot zorgen we voor de juiste verwarmingstechnieken en hernieuwbare energie om te komen tot een lage-energiewoning die helemaal klaar is voor de toekomst.

 

E-peil

Met het E-peil bepaalt men de energieprestatie van een woning. Des te lager het E-peil van je woning, des te energiezuiniger ze is. Wanneer het E-peil lager is dan E30, mag je van een lage-energiewoning of een BEN-woning spreken. Een E-peil van minder dan E30 is heel energiezuinig, zelfs 50 tot 60% zuiniger dan een conventionele woning.

 

S-peil

Het S-peil is het cijfer dat toont hoe energie-efficiënt je bouwschil is. Het geeft aan hoe goed de buitenschil is geïsoleerd en hoeveel warmteverliezen er zijn. Eigenlijk is het S-peil nog belangrijker dan het E-peil. Hoe lager het S-peil, hoe beter de buitenschil van de woning is geïsoleerd en hoe minder warmteverliezen er zijn in de woning.

 

Kostprijs

Bij Ecohuis zijn we van mening dat de investering voor een passiefhuis 20 tot 30% hoger ligt dan een lage-energiewoning en het rendement hiervan helaas niet hoog genoeg is. Vandaar raden we passief bouwen aan geen van onze klanten aan omdat de kosten vaak veel hoger liggen dan de uiteindelijke opbrengsten.

 

Elke woning van Ecohuis voldoet aan de BEN-eisen

Bij Ecohuis streven we steeds naar een lage-energiewoning. Alle woningen die door ons gebouwd worden, voldoen aan de BEN-normen. Vanaf dit jaar zijn de BEN-normen de standaard waaraan een nieuwbouw moet voldoen. Deze eisen zijn ook haalbaar en betaalbaar en kunnen binnen een paar jaar terugverdiend worden. En wees gerust: een lage-energiewoning is ook milieuvriendelijk en heeft een uiterst beperkte ecologische voetafdruk.


Wil je graag meer informatie over de lage-energiewoning van jouw dromen?
Contacteer ons vrijblijvend op info@ecohuis.be

 

 

 

Check onze
realisaties!

Benieuwd naar hoe een houtskeletbouwwoning van Ecohuis oogt? Of op zoek naar enkele geslaagde renovatieprojecten ter inspiratie? Deze realisaties brengen onze aanpak tot leven!

 Bekijk alle realisaties

Sint-Gillis-Waas
Verberckmoes

Morrens

Dessel
Bertens

Aerts

Couvreur - Van Gaver

Nieuws

Tips & inspiratie

Vragen? Maak
een afspraak of
bezoek onze Inspiratieavonden!

Bij Ecohuis hechten we het allergrootste belang aan projectcommunicatie met onze klanten. Dit start al van bij het begin waar we je graag in persoon, of op één van onze inspiratieavonden willen ontvangen.

Zo kan je de Ecohuis-benadering zelf ervaren, als startpunt in de begeleiding naar jouw droomwoning. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

 inschrijven